Sälja bostad

Vilket sätt att sälja passar bäst för dig? Bostadsaffärer är speciella. Ofta handlar det om stora affärer och det är inte så många gånger i livet som det flesta av oss är med i en bostadsaffär.

Proffshjälp - välja mäklare

Tjänsten är kostnadsfri

1. Registrera din bostad
-En kort beskrivning räcker.

2. Vänta på anbud
-Mäklarna skriver pris, presentation och vad som ingår.

3. Jämför och anlita
-Välj ut ett par att träffa och välj den bästa för dig!


Börja här >>

Sälja helt privat

I vissa delar av landet gör man många bostadsaffärer helt privat, utan inblandning av någon mäklare. Det kan såklart gå bra om man redan hittat en köpare och alla inblandade har erfarenhet från tidigare affärer.

Om man som säljer helt privat är det också stor risk att man inte får maximalt betalt för sin bostad. De bästa marknadsföringskanalerna har nämligen mäklarna monopol på. Hemnet är den överlägset största marknadsföringskanalen för bostäder i Sverige.

Genom Privatmäklaren kan man sälja bostad bostad helt privat, utan mäklare

Mer om att sälja privat

Skrivuppdrag - när du redan hittat en köpare

Om du redan hittat en köpar till din bostad och du vill ha hjälp med all admininstration kring försäljningen så kan du anlita mäklare för ett s.k skrivuppdrag. Eftersom det då inte handlar om en förmedling så sköter många mäklare alla papper och kontakter med banker till ett reducerat arvode.

Mer om skrivuppdrag

Sälja med nätmäklare

Tycker man att det är för dyrt att anlita en traditionell mäklare så kan man få all hjälp man behöver från en mäklare på nätet. Nätmäklare hjälper dig med fotografering och marknadsföringen via Hemnet, Bovision osv. Nätmäklare hjälper dig även med all dokumentation av affären.

Visningarna får du dock hantera själv, men har du tid och lust att sköta visningarna så kan det vara en mycket bra affär.

Mer om att sälja med nätmäklare

Sälja med en traditionell mäklare

Har du varken tid eller lust att sköta något själv i sammband med din bostadsförsäljning så är det bäst att anlita en traditionell mäklare

Oavsett om nu säljer med en traditionell mäklare eller med en nätmäklare så är det bra att ta in anbud från flera olika mäklare innan du bestämmer dig. Här kan du på ett enkelt sätt få in anbud från mäklare på ett samlat sätt helt gratis.

Börja här >>