Boliga

Boliga - en utmanare med danska rötter och koll på både priser och kartor

Boliga"Boliga.se är en bostadsportal där du kan söka bostader till salu i Sverige och hitta prisinformation om dessa. Boliga.se är till för att hjälpa konsumenterna att få överblick på bostadsmarknaden, precis som det redan är möjligt för konsumenter på andra marknader.
Det som skiljer Boliga.se ifrån andra bostadssökninger, är först och främst information om hur länge bostäderna har varit till salu och om de har sänkts eller höjds i pris inom denna period.
På Boliga.se hittar du också en mycket lättanvändlig kartsökning där du kan söka i alla bostäderna direkt på en karta.

Vem är Boliga.se?
Boliga.se är utvecklat av Boliga Sverige Aps som är ett svensk företag. Bakom Boliga Sverige ligger Danmarks största oberoende bostadsportal Boliga.dk. Boliga.dk startade i januari 2007 och har sedan växt till 250.000 unika danska användare per månad.

Uppstarten i Danmark var inte lätt för Boliga.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening (danska mäklarföreningen) försökte från början att stänga av Boliga ifrån att hämta data, men Forbrugerrådet (danska konsumentverket) och Erhvervs og Byggestyrelsen tyckte att konsumenterna hade rätt till sådan information och bestämde att Boliga.dk inte gjorde något fel genom att visa dessa data."

Källa: Boliga.se

www.boliga.se